E-book

Hoe technische oplossingen hybride werken mogelijk maken

De toekomst is vandaag

De kantoorcultuur is sinds de coronacrisis drastisch veranderd. Naar verwachting keren werknemers na de crisis niet massaal terug naar hun oude werkplek, maar zullen ze één of meerdere dagen thuis blijven werken.

Dat roept de vraag op welke invulling kantoorruimte krijgt. Wat is ‘the future of work’? Cisco kiest nadrukkelijk voor de strategie van hybride werken: een mix van remote werken en werken op kantoor.

Download en lees meer

In dit e-book laten we zien hoe technische oplossingen deze efficiënte en productieve manier van werken mogelijk maken. We bespreken de volgende onderwerpen:

  • Een veilige en productieve basis voor hybride werken met Cisco Webex;
  • Verbeter samenwerking door kantoren in te richten met slimme technologie;
  • Zorg voor inclusieve meetings met de functionaliteiten van Cisco Webex;
  • Een inclusieve ervaring voor iedereen dankzij de Webex-app.

Vul het formulier in en ontvang het e-book gratis in je mail. 

Download het e-book

De toekomst is vandaag: hoe technische
oplossingen hybride werken mogelijk maken

Whitepaper

Klaar voor hybride werken: 3 slimme oplossingen voor het kantoor van de toekomst

De betekenis van het kantoor is door COVID-19 voorgoed veranderd, en een terugkeer naar het ‘oude normaal’ is onwaarschijnlijk. Uit onderzoek van Cisco blijkt dat 57 procent van de werknemers verwacht minder dan 10 dagen per maand op kantoor door te brengen. Maar liefst 98 procent denkt dat bij meetings voortaan een deelnemer van afstand zal zitten.

Werkgevers moeten daarom nadenken over ‘the future of work’, waarin afwisselend thuis en van afstand wordt gewerkt.

Download en lees meer

Hybride werken is de toekomst, en in dit whitepaper lees je hoe je dat mogelijk maakt. Je leest meer over de volgende uitdagingen en oplossingen:

  • Zet een optimale basis neer voor hybride werken;
  • Transformeer het kantoor van werkplek naar ontmoetingsplek;
  • Geef iedereen dezelfde werkervaring, ook op afstand.

Vul het formulier in en ontvang het whitepaper gratis in je mail. 

Download het whitepaper

Drie technische oplossingen om hybride onderwijs te verbeteren

Blog

Hoe de digitale transformatie het kantoor verandert in een plek voor samenwerking en creatie

Het leven was zo eenvoudig: je kwam om 9:00 uur kantoor binnen, startte je pc op en ging tot 17:00 uur aan de slag. Tot COVID-19 uitbrak en thuis ineens de basisplek was om te werken. Digitale mogelijkheden moesten razendsnel verkend en benut worden. Werkgevers kwamen erachter dat dit in de meeste gevallen niets afdeed aan efficiëntie. De twijfel sloeg toe. Is er wel toekomst voor het traditionele kantoor? De waarheid ligt in het midden, bij hybride werken. In deze blog lees je dat de functie van kantoor is verschoven van werkplek naar een bestemming voor samenwerking en creatie.

Zonder frustraties op afstand werken

Of de coronacrisis nu voorbij is of niet: thuiswerken blijft. 57 procent van de werknemers ziet zichzelf in de toekomst minder dan 10 dagen per maand op kantoor werken, blijkt uit recent onderzoek van Cisco. Om de noodzaak tot een kantoorbezoek weg te nemen, moet werken op afstand goed gefaciliteerd zijn. Dat geldt in coronatijd, maar ook voor de toekomst. Het schrijven van een rapport is niet zo moeilijk te organiseren: daarvoor heb je alleen een licentie voor een tekstverwerker nodig. De uitdaging zit hem in efficiënt en veilig samenwerken.

Door COVID-19 namen samenwerkingsoplossingen een enorme vlucht, maar het succes valt of staat met de juiste technologie. Niet alleen een videoverbinding die blijft werken als jouw internet minder hightech is dan op kantoor. Zo kun je altijd blijven communiceren met je collega’s en klanten, waar je ook bent.

Maar ook een tool die voorkomt dat een kwaadwillende het bedrijfsnetwerk binnenkomt of er met gevoelige gegevens vandoor gaat. Daarnaast is het een must om een oplossing te hebben die met je andere programma’s integreert, zodat presentaties en andere documenten moeiteloos te presenteren en delen zijn. In de werkplek van de toekomst zijn essentiële bedrijfstools met elkaar verbonden en altijd beschikbaar – of je nu thuis zit, op kantoor of in het park. Op die manier hoef jij je alleen druk te maken over je taken.

Het kantoor als plek voor inspiratie en innovatie

Misschien heb je het zelf ook gemerkt: ondanks alle samenwerkingstools praat het face-to-face een stuk gemakkelijker. Voor vergaderingen en evenementen vervult het kantoor nog steeds een sleutelfunctie. “Kantoor zal veel meer een ontmoetingsplek worden”, zegt Henk Volberda, hoogleraar strategisch management aan de Universiteit van Amsterdam, tegen de NOS. “Voor het uitwerken van bijvoorbeeld rapporten hoef je niet 60 kilometer naar een kantoor te rijden.”

Maar als het kantoor een ruimte is voor brainstormen en ontmoetingen, betekent dat ook een nieuwe inrichting. Ruimtes met traditionele werkplekken worden omgevormd naar meeting-rooms die meer geschikt zijn om samen te werken. In een planningstool reserveren medewerkers ruimtes, zodat altijd inzichtelijk is hoeveel mensen het kantoor gebruiken en zodat je zeker weet dat er plek is, wanneer je naar kantoor afreist. Uiteraard zijn meeting-rooms voorzien van extra monitoren, zodat werknemers die wél thuiswerken eenvoudig en veilig kunnen participeren. Alles om creativiteit en innovatie te stimuleren. De werkplek thuis is dan de plek om plannen in alle rust uit te werken.

Als er niet standaard honderden werknemers op kantoor zijn, veranderen ook facilitaire voorzieningen. Door het wifi-netwerk en locatie-diensten te combineren met slimme software, wordt een kantoorgebouw smart. Het is daardoor mogelijk lichten en de verwarming automatisch uit te schakelen in ruimtes waar niemand aanwezig is en deuren automatisch te openen voor medewerkers. Ook het geautomatiseerd regelen van de luchtkwaliteit wordt een belangrijke voorwaarde, om een nieuwe gezondheidscrisis te voorkomen. Een touchless kantoor is niet alleen kostenefficiënt en gemakkelijker, het is ook hygiënischer.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Het brede portfolio van Cisco maakt een gecentraliseerde, digitale oplossing mogelijk: verschillende architecturen als Networking, Security en Collaboration staan met elkaar in verbinding.