Future of Work Guide

Maak jouw organisatie startklaar voor de toekomst

Nu het langzaam maar zeker weer mogelijk is om elkaar te ontmoeten, moet je als organisatie nadenken over de toekomst, en hoe je daar het beste op inspeelt.

Hoewel sommige organisaties weer helemaal terug willen naar kantoor, en anderen volledig thuis blijven werken, kiezen de meesten voor een hybride optie. Werknemers willen flexibiliteit en keuzevrijheid, zo tonen onderzoeken aan1. Ze bepalen liefst zelf waar ze werken: of dat nu thuis is, op kantoor of in een koffietent. Hoe ga je als werkgever om met deze veranderde behoefte?

Download en lees meer

In deze Future of Work Guide zetten we vier belangrijke tips om je klaar te maken voor de toekomst van werk op een rij:

  • Baseer jouw werkcultuur op vertrouwen en inclusie;
  • Houd voldoende rekening met persoonlijke ervaringen;
  • Verander de doelstellingen van jouw gebouw;
  • Laat afstand geen obstakel zijn om mensen aan te nemen.

Benieuwd naar de uitleg en toelichting op deze tips? Vul het formulier hiernaast in en ontvang de Future of Work Guide in je mail.

Download de Future of Work Guide!

Leer hoe jij jouw organisatie startklaar kan maken voor de toekomst van werk.

Talkshow

Going Hybrid: The Role of a Hybrid Workspace

Als er iets duidelijk is geworden de afgelopen 1,5 jaar, dan is het wel dat de workspace hybride moet worden. Maar, hoe ziet dat eruit? En, hoe optimaliseren we de services en ervaringen van werknemers, patiënten of studenten?

In de eerste aflevering van de interactieve talkshow ‘Going Hybrid: The Role of a Hybrid Workspace’ geven we je een nieuw perspectief op hoe je een hybride workspace moet benaderen. We bespreken de do’s en don’ts en geven je inzicht in welke techniek een belangrijke rol speelt.

Dit alles doen we in aanwezigheid van vooraanstaande gasten:

Vul het formulier hiernaast in en bekijk de talkshow on demand. 

Bekijk de talkshow!

Leer meer over de rol van een hybrid workspace.

E-book

Drie technische oplossingen om hybride onderwijs te verbeteren

De plotselinge sluiting van alle scholen door de coronacrisis vroeg veel van de onderwijssector. Om leerachterstanden te voorkomen moesten halsoverkop manieren worden gevonden om afstandsonderwijs mogelijk te maken.

Leren op afstand was ineens geen experiment meer, maar het nieuwe normaal. Toch toonde de versnelde digitalisering ook de voordelen van hybride onderwijs aan. In dit e-book laten we zien hoe technische oplossingen de kwaliteit van het onderwijs verbeteren.

Download en lees meer

In dit e-book behandelen we de volgende drie technische oplossingen om hybride onderwijs te verbeteren:

  • Een heldere aanpak voor hybride onderwijs met Webex;
  • Campus-app Involvio als verlengde van de fysieke school;
  • Gebruik het schoolgebouw optimaal met DNA Spaces.

Vul het formulier in en ontvang het e-book gratis in je mail. 

Download het e-book

Lees meer over de drie technische oplossingen om hybride onderwijs te verbeteren

Blog

Hoe versnelde digitalisering zorgt voor meer innovatie in het onderwijs

Kansenongelijkheid en het lerarentekort: met beide uitdagingen kampt het onderwijs al langer, en door de coronacrisis komen ze sterker aan het licht. Toch bood COVID-19 ook de kans om innovatie te versnellen. Ineens moest onderwijs op afstand gegeven worden, en moesten de ruimtes van een schoolgebouw optimaal worden gebruikt. Lees in deze blog hoe de pandemie digitalisering in het onderwijs in een stroomversnelling bracht. De hele sector kan de vruchten plukken van hybride onderwijs en slimme schoolgebouwen, ook met beperkte middelen.

Van onderwijs op afstand naar een hybride campus

Toen het kabinet vorig jaar besloot alle schoolgebouwen te sluiten, moest de onderwijssector haastig op zoek naar oplossingen om leerachterstanden te voorkomen. Hybride onderwijs ontwikkelde zich van experiment naar het ‘nieuwe normaal’. Om lesgeven op afstand mogelijk te maken, was een breed toegankelijk digitaal platform nodig. Dat platform moest bovendien ingesteld zijn op netwerken die misschien niet zo vlot werken als in een schoolgebouw – om over veiligheidskwesties nog maar te zwijgen. Een toegankelijke, snelle én veilige tool verhoogt de gebruikersadoptie van leraren en leerlingen. Een bijkomend voordeel is dat zo’n oplossing de digitale competenties van leerlingen verhoogt.

Eén ding is zeker: organisaties die goed anticiperen op de veranderde situatie, profiteren daar ook ná COVID-19 van. Digitaal onderwijs is geaccepteerd, zij het soms met frisse tegenzin. Schoolbesturen zullen bij het begroten voortaan rekening houden met een lagere bezettingsgraad van het gebouw.

Online colleges volgen en terugkijken, is slechts de eerste stap van hybride onderwijs. In de toekomst moet een digitaal platform een verlengde zijn van de fysieke school. Denk aan een online campus, die dankzij het verzamelen van data wordt aangepast aan specifieke behoeftes en doelen van bezoekers. Naast het inzien van roosters en cijfers volg je online je studievoortgang. Het systeem geeft suggesties tot verbeteringen: bijvoorbeeld door een gepersonaliseerd aanbod. Zo’n online omgeving dient niet alleen een formeel doel. Het kan ook een plek zijn om informeel contact te leggen met klasgenoten.

Slimme scholen: eerst drukte meten, dan leerlingen de weg wijzen

In bepaalde fases van de pandemie mochten scholen beperkt open met behoud van de corona-maatregelen, zoals de anderhalve meter afstand. Daardoor ontstond een nieuwe uitdaging: hoe benut je de ruimtes optimaal, zonder de veiligheid van de leerlingen en het personeel in gevaar te brengen? De oplossing is een track and trace-methode, waarbij drukte wordt gemeten met de mobiele devices van bezoekers. Locatiegegevens worden daarvoor gecombineerd met een visuele plattegrond van alle ruimtes in het schoolgebouw.

Onderwijsinstelling Aventus implementeerde dat systeem om een gedeeltelijke heropening in september mogelijk te maken, toen vijftien procent van de bezoekerscapaciteit was toegestaan. “In het verleden moesten we gedrag letterlijk observeren om het te corrigeren”, vertelt Hendri Boer, IT-manager van Aventus. “Nu kunnen we corrigeren dankzij real-time alerts en een visueel dashboard.” Dat dashboard wordt niet alleen ingezet om te controleren of mensen afstand houden, legt hij uit. “Als we bijvoorbeeld zien dat een sanitaire ruimte in het afgelopen uur veel bezocht is, sturen we daar schoonmakers naartoe.”

Nu we langzaam terugkeren naar het ‘oude’ normaal, is deze oplossing niet langer nodig om coronamaatregelen te handhaven. Het systeem biedt echter wel nieuwe mogelijkheden: bijvoorbeeld om de interesse van studenten (letterlijk) te volgen tijdens een open dag, of leerlingen de weg te wijzen als ze een lokaal zoeken. Het zelflerende systeem biedt bovendien facilitaire opties: zo kunnen het licht en de verwarming automatisch uitgezet worden in ruimtes die niet in gebruik zijn. Zonder corona was dit waarschijnlijk niet, of veel later, gerealiseerd. Deze oplossing kan ook helpen een volgende gezondheidscrisis te voorkomen: bijvoorbeeld door de luchtkwaliteit van ruimtes geautomatiseerd te regelen, aan de hand van het aantal mensen in het gebouw.

Omdat het budget van scholen beperkt is, zijn besturen misschien huiverig om dit soort oplossingen te implementeren. Toch is een slim schoolgebouw niet zo duur als het klinkt. In het geval van Aventus hoefde geen nieuwe hardware aangeschaft te worden, maar kon intelligente software in het bestaande wifi-netwerk worden geïmplementeerd. Doordat het systeem nu up-and-running is, plukt de instelling daar in de toekomst de vruchten van.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Het brede portfolio van Cisco maakt een gecentraliseerde, digitale oplossing mogelijk: verschillende architecturen als Networking, Security en Collaboration staan met elkaar in verbinding.

Benieuwd naar hoe 3 technische oplossingen om hybride onderwijs te verbeteren? Of hoe je zorgt voor werkverlichting en een zorgeloze studieloopbaan? Lees dan het e-book of whitepaper door op de links te klikken.

Whitepaper

Werkverlichting en een zorgeloze studieloopbaan

4 Slimme oplossingen voor de grootste uitdagingen in het hybride onderwijs

Het onderwijs experimenteerde voor de pandemie al met digitale oplossingen, maar door COVID-19 was digitalisering ineens noodzakelijk.

Hoe geef je zo effectief mogelijk les op afstand als de scholen dicht zijn? Hoe zet je het school gebouw zo efficiënt mogelijk in als het niet te druk mag worden? Dit soort uitdagingen openden de weg voor slimme techniek.

Download en lees meer

In dit whitepaper zetten we vier sleutelvoorbeelden op een rij:

  • Eén toegankelijke en veilige oplossing voor onderwijs op afstand;
  • Onderwijs verbeteren door hybride leren te introduceren;
  • Een online campus voor een zorgeloze studievoortgang;
  • Het gebruik van het schoolgebouw optimaliseren.

Vul het formulier in en ontvang het whitepaper gratis in je mail. 

Lees meer over 4 slimme oplossingen voor de grootste uitdagingen in het onderwijs

Werkverlichting en een zorgeloze studieloopbaan