Blog

Van werken naar samenwerken

Nu de coronamaatregelen afnemen keren steeds meer mensen terug naar kantoor, maar ondanks dat we weer naar kantoor mogen is de manier waarop we werken de afgelopen jaren zó veranderd dat we er bewust voor kiezen om zowel thuis als op kantoor te werken. Het hybride werken zal alleen maar toenemen, maar veel organisaties zijn hier nog onvoldoende op voorbereid.

Thuiswerken is het nieuwe normaal

Thuiswerken is een blijvertje en dit betekent dat organisaties hun kantoren en automatisering hierop moeten afstemmen. Door een nieuwe indeling te combineren met de juiste technologie biedt je medewerkers die thuis of op kantoor werken beiden een optimale ervaring. Zowel de nieuwe indeling als de bijpassende technologie hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Belangrijk is dat er gekeken wordt wat de medewerkers per situatie nodig hebben.

Afscheid van de kantoortuin! Of toch niet?

Rustig werken doe je thuis, want zo’n kantoortuin is veel te druk. Dat kantoortuinen niet handig zijn als de helft van de mensen zit te praten tegen zijn scherm is een feit. Met drie eenvoudige aanpassingen is dit gelukkig eenvoudig opgelost. Het hybride werken brengt ook een verandering in de behoeftes van de medewerkers met zich mee. Op kantoor werk je in principe in de kantoortuin. Heb je een call met iemand die niet op kantoor is? Dan ga je in een kleine bel-ruimte zitten. Wil je even sparren met collega’s die op kantoor zijn, dan kies je een huddle room. Heb je een vergadering met meerdere collega’s die op kantoor zijn en collega’s die thuiswerken? Boek dan een vergaderruimte en werk samen via een groot scherm en whiteboard.

Sluit de wereld even buiten

Er zijn ook momenten dat je achter je bureau moet blijven zitten en toch de wereld even wilt buitensluiten. Voor jezelf of voor diegene met wie je samenwerkt. Ook dit is geen enkel probleem als je een samenwerkingstool en een headset gebruikt die omgevingsgeluid moeiteloos weg filteren. Zo heeft niemand last van de drukke collega’s of het geluid van de wasmachine.

Het is allemaal nutteloos zonder de juiste samenwerkingstool

Naar verwachting zal bij 98% van de vergaderingen minimaal één persoon virtueel deelnemen. Deze persoon werkt thuis of op een andere locatie en heeft een samenwerkingstool nodig om de vergadering bij te wonen, samen te kunnen werken met zijn collega’s maar ook met externe partijen. Het is dus belangrijk dat de samenwerkingstool beschikt over diverse functies die het hybride werken ondersteunen, maar ook direct zorgt voor een maximale beveiliging van data en het netwerk.

E-book van werken naar samenwerken

Wil je meer weten over de overgang van werken naar samenwerken? Download dan nu het gratis e-book ‘Van werken naar samenwerken’. In dit e-book gaan we dieper in op de samenwerkingstools en de fysieke tools die nodig zijn voor een optimale ervaring.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op

Nieuwsgierig geworden naar de slimme oplossingen voor digitaal samenwerken? Wil je weten wat Cisco Collaboration kan betekenen voor jouw bedrijf? Wij staan voor je klaar. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Contact

ADTS ICT B.V.
Filosofentuin 1
2908 XA     Capelle aan den IJssel
Nederland

Telefoonnummer: +31103101300
E-mailadres: sales@adts.nl

Op zoek naar meer informatie?